Deniz Mahsülleri Güveç

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 5 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    50 gr kalamar
    50 gr midye
    50 gr karides
    50 gr ahtapot
    1 çay bardağı beyaz şarap
    1 limonun suyu
    20 gr mantar
    4 yeşil biber
    3 yemek kaşığı un
    2 çay bardağı zeytinyağı
    Tuz, beyazbiber




    Yemeğin Tarifi


    Deniz mahsüllerini temizleyip yıkayın. Tuzla harmanlayarak 10 dakika dinlendirin. Yeniden yıkayarak tavada kıyılmış sarmısak, biber, mantar ile soteleyin.
    Limon suyu ve şarabı ilave ederek karıştıra karıştıra 6-8 dakika pişirin. Tuzunu ve biberini ekin. Güveçlere doldurarak fırında 8 dakika pişirin. Üzerine kıyılmıs maydanoz serperek servis yapın.

    Afiyet olsun.