Değişik Kereviz Salatası nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 6 Mart 2011 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Kereviz Salatası

    MALZEMESİ:


    1 kilo kereviz,
    2 adet orta boy havuç,
    2 adet orta boy patates,
    10 adet arpacık soğan,
    1 su bardağı iç bezelye,
    1 çay bardağı zeytinyağı,
    1 küçük demet maydanoz,
    1 limon, tuz,

    2-3 bardak su,

    TARİFİ:

    Ayıklanmış arpacık soğanlarla, kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçlar ve bezelyeler yağda biraz kavrulur.

    Temizlenen kerevizler bol suyla yıkanır. Yine bolca su eklenerek, onbeş dakika kadar haşlanır. Kerevizlerin suyu süzülerek evvelce kavrulan soğan ve havuçların içerisine katılır. Bunlara soyulup doğranan patatesler eklenir.

    Tuzu konur, limon sıkılır. Üzerine iki bardak su katılarak karıştırılır, orta ateşte pişirilir. Tabaklara servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Soğuk olarak yenir.