Değişik bir tat Mısır Tatlısı Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Nalan tarafından 10 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu


  1. Mısır Tatlısı Malzemeleri:
    125 gr mısır unu
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı mısıryağı
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 çorba kaşığı tozşeker
    2 adet yumurta
    2 çorba kaşığı süt
    1 paket krema
    Yarım paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı karbonat
    1 çay bardğı portakal suyu
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    bir tutam tuz

    Mısır Tatlısının Üzeri için:
    1 su bardağı süzme yoğurt
    Yarım kutu krema
    5 çorba kaşığı süt
    1 çorba kaşığı tozşeker
    1 çay kaşığı vanilya

    Mısır tatlısının şerbeti için:
    1,5 su bardağı tozşeker
    1,5 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu

    Mısır unu, tereyağı ve mısıryağını birlikte kavurun. Ayrı bir kapta mısır nişastası, tozşeker, yumurta, süt, krema, kabartma tozu, karbonat, portakal suyu ve tuzu çırpın. Daha önce Kavurduğunuz karışımı ilave edin, tekrar 1 dakika kadar çırpın. Fırın tepsisini yağlayın ve karışımı yağlı tepsiye boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 drece fırında 30 dakika kadar pişirin.

    Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Ilınması için bir kenara alın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin ve soğuması için bir kenara alın.

    Üzeri için drin bir kapta süzme yoğurt, krema, süt, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Soğumuş tatlının üzerini, hazırladığınız krema ile eşit şekilde kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

    Servise sunulmadan en az 12 saat önce hazırlayıp dolapta soğutun. Üzerini çikolata sosu ile süsleyip servis yapın.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/misir-tatlisi-85223.jpg]misir-tatlisi-85223[/IMGALT]