Danimarkanın Yemek Kültürü

'Ülkeler' forumunda zamaneanne tarafından 25 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Danimarkanın Yemek Kültürü


    Danimarka yemekleri daha çok et,balık ve patates ağırlıklıdır.Birçok ülkede Danish olarak bilinen hamur işine Danimarka’da Vienna ekmeği denir ve her adım başında fırınlar size ağızınızı sulandıracak seçenekler sunar. Danimarka’nın Calsberg bira fabrikası mükemmel biralar üretir ve dünyaca ünlüdür. Bira,şarap ve diğer içecek türleri birçok kafe, restoran ve marketlerde bulunur. Danimarka mutfağı denince akla ilk gelen tereyağlı ekmek ve çeşit çeşit sandviçlerdir.

    Tipik yemekler arasında kızarmış domuz eti,tuzlanmış,dereotu ile marine edilmiş ve hardal sosu ile servis yapılan somon balığı ve patates ve baharat ile haşlanmış olan sığır eti ile hazırlanmış güveç vardır.