Danimarkanın En Ünlü Yemekleri

'Ülkeler' forumunda EyLüL tarafından 21 Ekim 2012 tarihinde açılan konu



  1. Danimarkanın Ünlü Yemekleri



    Danimarka Kurabiyesi


    Malzemeler:

    2,5 su bardağı un
    1 yemek kaşığı ince çekilmiş badem
    175 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
    1 su bardağı pudra şekeri

    Üzeri İçin:

    1 yumurta
    2 çay kaşığı tarçın
    3 yemek kaşığı iri çekilmiş badem veya file badem

    [​IMG]

    Yapılışı:

    1. Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin, ortasını havuz gibi açın 1 yemek kaşığı ince çekilmiş badem, yumuşamış margarin ve pudra şekerini ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

    2. Hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdaneyle 0,5 cm kalınlığında açın. Yıldız şeklinde kurabiye kalıbıyla şekiller çıkartın.

    Danimarka Köftesi

    Malzemeler


    -yarım kilo kıyma

    -1 orta boy soğan

    -2 dilim ekmek içi

    -1 çay bardağı süt

    karabiber

    -tuz

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Köfte yapmak oldukça basittir , şöyle ki; soğanı rendeler ve tariflerde verdikleri tüm malzemeyi biraraya getirip yoğururuz. Tüm malzeme iyice karışınca köftemiz hazırdır. Bizim köftemiz içinde aynısını yapmak gerekecek. Şimdi, sıra geldi şekil vermeye; frikadeller hazırlamak için biraz tombulcana köfteler yapıyor ve yaptığımız köfteleri zeytinyağında kızartıyoruz.

    Tarçınlı Danimarka Kurabiyesi


    Malzemeler

    30 gr taze maya
    1 tatlı kaşığı şeker
    500 gr (4 su bardağı) un
    1/2 su bardağı süt (ılık)
    1 tatlı kaşığı tuz
    60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
    300 gr tereyağı
    2 yumurta
    Harcı:
    4 çorba kaşığı tereyağı
    yarım su bardağı toz şeker
    2 kahve kaşığı dövülmüş tarçın
    2 çorba kaşığı kuru üzüm

    Yapılışı

    Küçük bir kasede mayayı ezip parçalayınız; 1 tatlı kaşığı şeker ile 2-3 çorba kaşığı süt ekleyerek çatalla iyice karıştırınız. Kasenin üstünü kapayıp 15-20 dakika, mayalı karışım köpürüp kabarıncaya kadar bekletiniz.
    Unu eleyip tuz ve 60 gr (1/4 su bardağı) toz şekerle geniş bir kaba koyunuz. Tereyağdan 4 çorba kaşığı alıp, küçük parçalar halinde kaba ekleyerek parmaklarınızın ucuyla karışım ekmek içi görünümü alana kadar yediriniz. Mayalı karışımı, kalan sütü ve yumurtaları da koyup iyice karıştırarak (gerekirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz) yumuşak bir hamur elde ediniz. Hamur kabının ağzını bir bezle örtüp 10 dakika buzdolabında soğutunuz.
    Küçük bir kapta 4 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı toz şekeri, 2 kahve kaşığı dövülmüş tarçını ve 2 çorba kaşığı kuru üzümü iyice karıştırınız. Danimarka çörekleri hamurunu buzdolabından çıkarıp merdaneleyerek 7x7 cm boyutlarında kesiniz. Hazırladığınız harçtan 7x7 cm boyutlarındaki her bir hamur parçasına 1 tatlı kaşığı koyup şekil veriniz.
    Fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız.
    Çörekleri bir tepsiye dizerek sıcak bir yerde 20-30 dakika bekletiniz. Üstlerine çırpılmış yumurta sürüp, ısınan fırına sürerek 15 dakika pişiriniz.
    Tepsinizi fırından çıkarıp soğuması için bir kenara bırakınız. Dilerseniz üstüne pudra şekeri serperek servis ediniz.