Damat Bohçası Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 15 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Damat Bohçası nasıl yapılır
    Damat Bohçası Yapılışı


    Damat Bohçası yapımı için gerekli olan malzemeler:

    1 adet tavuk göğüs
    bir büyük kase yoğurt
    5 adet hazır yufka
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2diş sarımsak
    nane,kırmızı biber,tuz

    Damat Bohçasının yapılışı şu şekildedir:

    tavuklar tuzlu suda haşlanır.
    yufkalar bir tepside fırına verilir üzeri hafif kızarana kadar içine hiç bir şey konmadan fırınlanır
    haşlanmış tavuklar didilir bir kenara konulur haşladığınız su fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür çok fazla su koymazsanız daha lezzetli olacaktır. bir süre daha fırında suyunu çeken yufkaların üstüne didilmiş tavuklar yayılır ve üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp en üstünede naneli yağ gezdirilerek servis yapılır.