Damar Sertliği ve Tıkanıklığı

'Şifalı Bitkiler' forumunda YAREN tarafından 4 Mart 2011 tarihinde açılan konu


  1. damar sertliğine ne iyi gelir,damar tıkanıklığına bitkisel çözüm

    Damar Sertliği ve Tıkanıklığı
    [​IMG]

    Damar duvarında yeni bağ doku artılına yada kalsiyum tuzlarının birikmesine bağlı oalrak bir atar damarın sertleşmesini tanımlayan genel terim. Kan damarının bir kısmında ya da tamamında sertleşme sonucu esnekliğini kaybetmesi hali.


    Bu hastalık daha ziyade yaşlılarda görülür. Damarın esnekliğini ve yumuşaklığını kaybetmesi, baş dönmesi, damarın sertleştiği yerde ağrı ve sancılar, titreme, dengesizlik, yürüme zorluğu, çabuk yorulma, sinirlilik, zihinde zayıflık gibi.

    Tedavisi

    Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

    Öneriler

    İlk işlem olarak sigara, katı yağlar, hayvansal gıdalar, sanayi ürünleri, hamur işi, tuz, yağlı yiyecekler, pasta ve ağır yiyeceklerden kaçınılmalı. Ayakta fazla durmamalı, kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Mevsimlik taze sebze-meyveler bol yenmelidir. Genelde sıvı yağ kullanılmamalı, bol spor yapılmalı, ağrılar ayak bölgesinde ise bol geniş ayakkabı giyilmeli, soğuk su ile sabah akşam ayak bölgesi yıkanmalı, vakit buldukça ayakları yüksekte tutmak gerekir.


    1. Tarif:

    Alıç yaprakları ve çiçeği, at kuyruk otu, ay çekirdeği çiçeği ve yağı, civan perçemi, enginar yaprağı, maydanoz yaprağı, koca yemiş yaprağı, kayın ağacı, zeytin yaprağı, ökse otu, kuşburnu, şahdere otu, mercan köşk, biberiye, oğul otu, hardal, ada çayı, kekik, gül yaprağı, karabaş otu ve biberiye.

    Otların tamamı veya ayrı ayrı az miktarda taze olarak kaynatılıp aç ve tok karmna ballı limonla içilir.

    2. Tarif:

    Sarmısak dövülüp bol miktarda yenir. Tere otu, alıç meyvesi, hünnap, iğde, limon, enginar, lahana, narenciye ve mısır bol miktarda yenir.

    3. Tarif

    Soya, fındık yağı, ayçiçek yağı, mısır özü yağı, zeytin yağı kullanılır. Katı yağdan kaçınmak gerekir.

    4. Tarif:

    Yarı limon, yarı zeytinyağı bir kapta karıştırılarak 4 öğün tok karnına 1 yemek kaşığı veya fincanla içilir.

    5. Tarif:

    Nohut kadar tel nişadır 3 öğün aç karnına emilip yutulur.

    6. Tarif:

    Taze kiraz meyvesi bol miktarda yenir. Çöpleri kaynatılarak suyu çay gibi içilir.

    7. Tarif:

    Özellikle kiraz, pazı, erik, üzüm, narenciye, turp, havuç, maydanoz, lahana, kabak, karpuz, pırasa, enginar, taze biber, sarımsak, soğan, semizotu, çilek, böğürtlen, soya fasulyesi, çiğ ceviz, domates, tere, kereviz bol miktarda tüketilir.

    8. Tarif:

    Patatesi rendeleyip suyu çıkarılır. Her sabah aç karnına 1'er fincan içilir.

    9. Tarif:

    100 gr sarımsak dövülür

    500 gr pazı yaprağı

    50 gr kekik otu

    karışım 6 lt suyla karıştırılıp 5 lt kalana kadar kaynatılır. Suyu süzülüp alınır. Buz dolabında saklanır. İçilecek kadar dışarı çıkarılıp 3 öğün aç karnına 1'er çay bardağı içilir.

    10. Tarif:

    500 gr sarımsak dövülür

    1 kg üzüm sirkesinin içerisine koyulup ağzı sıkıca kapatılır. 15-20 gün güneş almayan bir yerde bekletilir. 2-3 günde bir çalkalanır daha sonra süzülüp suyu alınır. 3 öğün aç karnına 1'er fincan süte 20 damla damlatılıp içilir.

    11. Tarif:

    Enginar yaprağı

    Ökse otu

    Karabaş otu çiçeği

    Gül

    Biberiye

    eşit miktarlarda karıştırılır. 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı koyulup 10 dakika demlenir. Limon ve balla 3 öğün aç karnına içilir.

    12. Tarif:

    1 kg bal

    1 kg keçiboynuzu pekmezi

    50 gr keten tohumu

    50 gr sarı sabır

    50 gr hardal tohumu

    50 gr anason

    50 gr mayana tamamı dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.
    Kaynak: bitkiselkitap.com