dalyan köfte

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 16 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. DALYAN KÖFTE

    Malzemeler:


    1 kg yağsız dana kıyma
    1 büyük boy soğan
    3-4 diş sarımsak
    3-4 dilim bayat ekmek
    ince kıyılmış maydanoz
    1 adet yumurta
    baharat olarak tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber ve kekik (arzu ettiğiniz miktarda)
    iç malzeme:küp doğranmış ve haşlanmış patates, havuç ve bezelye (hazır garnitürlerde kullanılabilir)

    Öncelikle soğanlarımızı rendeleyip, suyunu iyice sıkıyoruz.Sarımsakları da rendenin ince yeri ile rendeliyor, soğana ilave ediyoruz.Bayat ekmeği robottan geçirip; kıyma, baharatlar,ince kıyılmış maydanoz, soğan ve sarımsak ile köfte harcını yoğuruyoruz.Son olarak yumurtayı da ilave edip, yoğurmaya devam ediyoruz.Yoğurma işlemi tamamlanınca tezgaha streç film ya da aluminyum folyo serip kıymanın yarısını elimizle düzelterek aynı kalınlıkta olmasına da dikkat ederek bir dikdörtgen elde edecek şekilde streç filmin üzerine yayıyoruz.Tam ortasına gelecek şekilde iç malzememizden koyup, streç filmin her iki ucundan da tutarak köfte harcını bir rulo haline getiriyor, streçi iyice sarıyoruz.Bu şekilde iki adet rulo yapıp, buzdolabında 30-60 dk arası bekletiyoruz.

    Daha sonra fırın tepsisini iyice yağlayıp ruloları streç filmden çıkartıp, fırın tepsisine aktarıyoruz. Üzerlerine hafif ağ sürerek (kurumaması için) önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-60 dk kadar pişiriyoruz. Pişen köftelerimizi ekmek dilimler gibi dilimleyip sıcakken servis yapıyoruz.

    [​IMG]
    [​IMG]
     



  2. öfff be ne güzel görünüyor :f10:
     



  3. Off ben bu köfteyi yapmayada bayılırım yemeyede mmmm ellerine sağlık Blue:f40:
     



  4. harika görünüyorlar ellerine sağlık BLUE:f118:
     



  5. Ellerine sağlık Blue
    Paylaşım için teşekkürler.