Dalak hastalığı belirtileri

Konusu 'Hastalıklar' forumundadır ve YAREN tarafından 4 Mart 2011 başlatılmıştır.

  1. YAREN

    YAREN Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2006
    Mesajlar:
    21.525

    dalak hastalığı,dalak hastalığının belirtileri

    Dalak Hastalığı

    [​IMG]

    Karın boşluğunun içinde, kan dolaşımının yolu üzerinde, karın boşluğunun solunda, midenin arka kısmında, sol böbrek üstünde bulunan kan deposu kanın oluşmasında önemli görevi olan eskimiş kan hücrelerini yok edip yerine taze kırmızı kan üreten önemli organımızda meydana gelen rahatsızlık.

    Dalak Hastalığı Belirtisi


    Dalak ömrü biten alyuvarları parçalar ve onların hemoglobin ve diğer maddelerini yeniden kullanmak için vücuda iade eder. Demirin, proteinin ve metabolizmasının bir bölümü dalakta olur. Dalak kansızlık ve kan kanserinde kan yapmaya başlar. Ayrıca bağışıklık (antikor) maddeleride üretir.

    Hastalanmalarda bol akyuvar yaparak vücudun korunmasını sağlar. Dalak kan içindeki mikropların çoğunu tutar ve öldürür. Dalak hem alyuvar hem de akyuvar üretir.

    Kansızlık, halsizlik, aşırı terleme, karında şişlik, çabuk yorulma, sol böğrün alt kaburganın altında el ile basılınca hissedilen şişlik, dalak büyümesi, nefes kesikliği, tıkanmalar görülür.

    Dalak çok önemli işlevi yerine getirmekle birlikte normal bir yaşamın sürdürülmesi için vazgeçilmez bir organ değildir. Dalağın işlevleri bu organın yokluğunda lenf bezleri, kemik iliği, karaciğerin hücreleri tarafından da yerine getirilebilmektedir.

    Dalak hastalığı Tedavisi

    Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

    Öneri

    Hastaya A vitamini, demir, iyot, bol sebze-meyve, bakliyat türleri bol miktarda yedirilir. Böylece dalağın temizlenip çalışması sağlanır.

    Kereviz, semizotu, enginar, havuç, pazı, üzüm, kayısı, incir, salatalık, taze ceviz, badem, lahana, pırasa, dereotu, maydanoz, mevsimlik sebze-meyve, özellikle kara üzüm ve üzüm pekmezi bol miktarda yenir.