Curuba Meyvesi Faydaları

'Şifalı Bitkiler' forumunda Ezlem tarafından 12 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Curuba Meyvesi nedir
    Curuba Meyvesinin Faydaları nedir
    Curuba Meyvesi yararları
    Curuba Meyvesi neye iyi gelir

    Pembe çiçekli, çekirdekli bir meyve. İçte kalan çekirdekli kısmı yeniliyor. Sarı olanları olgun ve yenilebilir oluyor. Orta ve Güney Amerika’da üretiliyor. Curuba’ nın çekirdeklerini yiyebilir, kokteyllerde, dondurmalarda, pastalarda kullanabilirsiniz. C, B1, B2, B3 vitaminleri ile demir ve kalsiyum içeriyor. Kan basıncını düzenliyor. Kanın pıhtılaşması için gerekli maddeleri sağlıyor.

    Faydaları :
    İçerdiği özellikle B3 sayesinde sinir sisteminin düzenli çalışmasını destekler. kolesterol düşürücü olarak da kullanılabilir. Yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesinde etkilidir. İştahı arttırır, hazmı kolaylaştırır. Sağlıklı bir deri sağlar ve santral sinir sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Kan basıncını normal seviyede tutar. Bütün vücuda oksijen taşıyan hemoglobin oluşumuna yardımcı olur. Kanın pıhtılaşmasında gereklidir.

    Nasıl ve Nerede Kullanacağız ? :
    Curuba’nın çekirdeklerini yiyebilir, kokteyllerinizde, dondurmalarınızda, pastalarınızda, meyve salatalarınızda vs kullanabilirsiniz.Yine Curuba dekorasyonlarınıza egzotik bir hava katacaktır.

    Besin Değerleri :
    Curuba C, B1, B2,B3, Demir ve Kalsiyum ihtiva eder. Kan basıncını normal seviyede tutar. Bütün vücuda oksijen taşıyan hemoglobin oluşumuna yardımcı olur. Kanın pıhtılaşmasında gereklidir.