Çörekotlu Ramazan pidesi

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 28 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Çörekotlu Ramazan pidesi
    Çörekotlu Pide
    Bol çörekotlu ve susamlı olanına ben de bayılırım... ;)

    [​IMG]

    1 kg un
    50 gr maya
    1 kahve fincanı ılık su
    1.5 su bardağı su
    1.5 yemek kaşığı yoğurt
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    100 gr tereyağı-margarin
    1 çay kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı çörekotu
    Tuz


    Mayaya 1 fincan ılık suyu ilave ederek karıştırın ve bir süre bekletin. Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu bir kaba alıp mayalı su, erittiğiniz margarini, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölüp top şekli verin. Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif derin kesilmiş bir artı işareti yapıp 5 dakika kadar dinlendirin. Böylece hamurunuz daha iyi mayalanacaktır. Daha sonra hamurları merdane ile açıp pide şeklini verin. Pidelerin üzerini kaşığın sapı ile baklava biçiminde çizin. Yoğurdu çırpıp fırçayla pidelerin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün. Hamurların üzerine çörekotu serpip nemli bezle örtün ve oda ısısında 30 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.