Çörek otlu lokmalıklar

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 23 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu


  1. Beş çayı için pratik bir şekilde hazırlayabileyeceğiniz veya canınız birşeyler atıştırmak istediğinde yiyebileceğiniz çörek otlu lokmalıklar tarifi....
    [​IMG]
    Malzemeler

    100 Gr margarin
    1 Su bardağı yoğurt
    2 Adet yumurta (birinin beyazı üzerin için)
    1 paket kabartma tozu
    ½ çay bardağı çörek otu
    Aldığı kadar un
    Hazırlanışı

    Tüm malzemeyi derin bir kasenin içine alıp yumuşak bir hamur elde edin.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
    Topları önce yumurta akına daha sonra çörek otuna bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
    175 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
    Hafif soğuduktan sonra servis yapın.