Çorbasız Olmaz

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 11 Mayıs 2008 tarihinde açılan konu


  1. Pırasa Çorbası

    [​IMG]

    Malzemeler

    3 kalin pirasa
    1.5 çorba kasigi tereyagi
    1 çorba kasigi zeytinyagi
    1 ince dogranmis kuru sogan
    1.5 su bardagi pirinç
    4.5 su bardagi sebze suyu
    Tuz,
    karabiber
    3-4 dal
    maydanoz



    Yapilis Tarifi



    Pirasayi yikayip ince ince dograyin. Bir tencerede tereyagi ve zeytinyagini
    kizdirip soganlari ve pirasayi ilave ederek kavurun.
    Yikanmis pirinci ekleyip bir kaç kez karistirin. Sebze suyunu ilave edip kapagini
    kapatin. Agir ateste 1 saat kadar pisirin. Tuz, biber ekin.
    Üzerine kiyilmis maydanoz serpin. Sicak olarak servis yap.
    Afiyet olsun.



    Havuçlu Sehriye Çorbası

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 Adet Havuç
    1 Su Bardagina Yakin Tel Sehriye
    1 Adet Sogan
    1 Çorba Kasigi Margarin
    1 Çorba Kasigi Un
    6 Su Bardagi Su
    Ince Kiyilmis
    Maydanoz
    1 Adet Limon
    Tuz



    Yapilis Tarifi


    Margarini tavaya alip eritin. Sogani yemeklik dograyip hafifçe pembelestirin.
    Üzerine 1 çorba kasigi un serpin. Birkaç dakika karistirin.
    6 su bardagi su ve tuz ile rendelediginiz havucu tencereye alin.
    Çorba kaynadiktan sonra sehriyeleri ekleyin. Pistikten sonra servis yaparken
    üzerine ince kiyilmis maydanoz serpip servis yapin.
    Afiyet olsun..




    Güveçte Bugday Çorbasi

    [​IMG]

    Malzemeler

    6 su bardagi
    tavuk suyu
    1 kahve fincani
    bugday
    1 kahve fincani
    misir
    2 yemek kasigi margarin
    2 bas sogan
    1 adet limon
    biraz
    tavuk eti (beyazindan


    Yapilis Tarifi


    Bugday ve misiri temizleyip bol suyun içine atin, islanip iyice kabarsinlar.
    Derin bir tencerede 2 kasik yagi eritin. 2 bas sogani da çok ince dograyin.
    Tencereye koyup hafifçe pembelestirin.
    6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyup bugday ve misiri ilave edin.
    Biraz tavuk etini içine didikleyin. Hepsini iyice pisirin. Bol limon suyu
    ilavesiyle servise sunun.
    fiyet olsun.A



    Kuskonmaz Çorbasi

    [​IMG]


    Malzemeler

    1/2 kg
    Kuskonmaz
    Haslamak için :
    1 litre su
    50 gram tuz
    1 limonun suyu
    50 gram seker
    70 gram un,
    75 gram margarin
    1 adet orta boy sogan,
    Bir tutam dereotu
    2 çorba kasigi çig krema,
    Tuz



    Yapilis Tarifi


    1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram seker ilave ederek
    kaynamaya birakin.
    Su kaynadiktan sonra kuskonmazlari suya atarak yarim saat haslayin.
    Pistikten sonra çikartip süzün. Soguttuktan sonra ince küçük
    küpler biçiminde dograyin.
    Baska bir tencerede margarin ile yemeklik dogranmis sogani kavurun.
    Unu ilave ederek, hafifçe sarartin, îçine kepçe kepçe su ilave edin.
    Topaksiz kivam almasini saglayin.
    Hazirlanan bu sosu çorba için kullanacaginiz suya ilave edin.
    Kuskonmazlari tencereye alin. Çorba kaynamaya baslayinca kremayi ve
    yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
    Dogranmis dereotunu üzerine dograyarak servis yapin.
    Afiyet olsun..
     



  2. Dediğine katılıyorum Öylesinem çorbasız olmaz helede kış günleri asla vazgeçmem çorbadan her gün yeni bir çeşit her gün yeni bir tat denemeye çalışırım ama hazır çorba diyenlere şiddetle karşı çıkıyorum el emeği kadar güzel olmuyor çünkü tariflerini en kısa zamanda deneyeceğim teşekkürler Öylesinem...
     



  3. havuçlu olanı hemen yapıyorum :f40:
     



  4. Çorbasız olmazzz :f106:

    Ellerine sağlık öylesinemmm:f40:
     



  5. Çorbasız olmaz ama ben sadece tarhana ve mercimek yerim ama yinede deniyeceğim teşekkürler canımm
     



  6. paylaşıma tşk olmazzzzzz
     



  7. mis gibi çorba kokusu sardı forumu çeşitlerden bende bir tatmak isterim paylaşımına teşekkürler
     



  8. Ellerine sağlık Renkdaşım
    Acıkmıştımda iyi geldi bu :f106:
     



  9. Ellerine sağlık öylesinemmmm..

    Sen o güzel ellerinle çorba tarifi atarsında ben denemem mi...

    Teşekkürler canımm...
     



  10. mis gibi görünüyorlar değişik tatlar ama evde yapılan çorbaların yerini hiç bir şey tutmaz :f40:

    bende denicem bi kaçını paylaşım için teşekkürler öylesinemmm:f9: :f9:
     



  11. :( bende tarhana ve mercimek tercih ederim.Birde toygar çorbası olsa yerim :f40:
     



  12. [grade="FF1493 FF6347 008000 4B0082 FF0000"]bu çorbalarda pek nefis olmuş,eline sağlık öylesine[/grade] :f118: :f80: