Çorba Kıtırı

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 3 Ekim 2008 tarihinde açılan konu




  1. Sofralarımızın eksik olmayan çeşit çeşit çorbalarının üzerine serpiştirilebilecek lezzetli ve çok kolay bir kıtır tarifi.

    [​IMG]

    Malzemeler :

    1) 2 su bardağı kadar Un,
    Biraz su,
    Tuz
    ile yapacağımız mantı hamuru

    2) Kızartmak için 1-2 çorba kaşığı kadar yemeklik kokulu tereyağı

    3) Merdane veya oklava, rulet ya da keskin bir bıçak


    [​IMG]

    Yapılışı :

    2 su bardağı kadar unumuzun içeirsine biraz tuz ve su ilavesi ile, mantı hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz.

    Hamurumuzu yuvarlak olarak açıyoruz. İsterseniz iki- üç beze halinde de açabilirsiniz.

    Açtığımız hamurumzu rulet ya da bıçak yardımı ile kesiyoruz. Keserken dikkat etmemiz gereken tek nokta; önce ince uzun şeritler halinde kesmek, sonra da bu şeritleri enine minik minik bölmek.

    [​IMG]

    Kesme işlemi bittiğinde, bir teflon tavada hamurlarımızı hafif sararıncaya kadar kurutuyoruz. Bu işlemi fırında daha kolay yapabilirsiniz ancka fırın sıcak olmalı ve başından ayrılmamalısınız. Hemen yanabilirler.

    [​IMG]

    [​IMG]
    Daha sonra teflon ya da fırında kuruttuğumuz minik hamurlarımızı geniş bir tepsiye alıp yayıyoruz ki, aralarındaki buhar çıksın.
    [​IMG]

    [​IMG]

    Arzu edilirse, kıtırları tereyağında kavururken çok az ezilmiş sarımsak ilave edilirse inmesine yakın, sarmısağın yakışacağı bir çorba ile harika olur.

    Bu şekilde kıtırları kızartmadan yalnızca kurutarak ve birgün üzeri açık olarak tepside bekledikten sonra kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz.


    Afiyet Olsun
     



  2. Çok güzel bir fikir :f20:
    Teşekkürler Destina
     



  3. Tereyağı varsa ben yokum...:f106::f106:

    Paylaşımın için teşekkürler Destina