çooook hafif bir lezzet

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 23 Haziran 2008 tarihinde açılan konu


  1. KADAYIFLI MUHALLEBİ

    Malzemeleri:

    Kadayıf katmanı için:
    250 gr çiğ kadayıf
    2-3 kaşık tereyağ
    1,5 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
    4 kaşık toz şeker

    Muhallebisi İçin:
    1 litre süt
    1 su bardağı toz şeker
    5 tepeleme çorba kaşığı un
    1 paket vanilya

    Yapılışı:

    Önce bir tencereye muhallebinin ununu ve şekerini koyup yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kaynayıp koyulaşınca ocağı söndürüp vanilyayı ekliyoruz ve ara ara karıştırarak iyice soğumasını sağlıyoruz. Diğer tarafta kadayıfları didikleyip küçük parçalara bölüyoruz, tereyağıyla birlikte iyice kavuruyoruz. Kavrulunca cevizi ve şekeri ilave edip bir süre daha karıştırıyoruz. Kadayıflar da iyice soğuduktan sonra bir tepsiye önce kadayıfın yarısını döküp yayıyoruz, üzerine muhallebiyi döküyoruz, en üste kalan kadayıfları yayıyoruz. Buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.

    Not:
    1) Muhallebi ile kadayıfları birleştirmeden önce hem muhallebi hem de kadayıflar iyice soğumalı ki muhallebi kadayıfları yumuşatmasın.
    2) Mümkünse buzdolabında 1 gece dinlenirse tatlımız çok daha güzel oluyor.

    Herkese afiyet, şeker, lokum olsun:)..
     



  2. teşekkürler blueee.....
     



  3. Tarif ve önerilerin için teşekkürler Blue
     



  4. gerçekten çok nefis bişey tavsiye ederim:D
     



  5. paylaşım için teşekkürler
     



  6. teşekkürler ...
     



  7. denemek te fayda var Teşekkürler Blue senin tariflerden biriyse eminim çok lezzetlidir :f40:
     



  8. Hımm güzele benziyorr denemek lazım teşekkürler canımm.