Çocuklar için farklı tatlar

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu


  1. FIRINDA PATATES ( 4 kişilik )
    Malzemeler :
    5 adet patates ( püre halinde ve sıcak )
    2 orta boy doğranmış soğan
    1, 5 su bardağı süt
    2 su bardağı kaşar rendesi
    1/4 su bardağı un
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı :
    Fırınınızı 180 derece ısıtın. 1 tatlı kaşığı yağla orta boy bir fırın tepsisini yağlayın. Patates püresini ayrı bir kaba koyup bir kenara bırakın.


    Bir tencerede kalan yağı eritin. Yağ kızınca soğanları ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla unu, tuzu, biberi ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş sütü ilave edin.

    Tencereyi ateşe oturtup sos düzgün ve kalın bir hale gelene kadar 5 dakika pişirin. 1, 5 su bardağı kaşar rendesini ekleyip, peynir eriyene kadar pişirin.


    Tencereyi ateşten alıp peynir sosunu patateslerin üstüne dökerek, karışım düzgün bir hal alana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Bu karışımı yağladığınız fırın tepsisine yayın. Üzerine kalan 1/2 su bardağı kaşar rendesini serpin.

    Tepsiyi fırına sürüp üstü kızarana kadar pişirin.



    SOSİSLİ MAKARNA ( 4- 5 kişilik )
    Malzemeler :
    1 paket makarna
    1 paket sosis
    3 domates ( rendelenmiş )
    2 adet tatlı yeşil biber
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz
    KekiK

    Hazırlanışı :
    Makarnaları tuzlu suda haşlayın.

    Ayrı bir tencerede yağı eritin. Domates rendesini ve biberleri yağa ekleyin. Karıştırarak domatesleri pişirin.

    Sosisleri 1 cm.lik halkalara kesin ve pişen domateslere ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1çay kaşığı kekik ilave edip sosisler şişip pişene kadar pişirin.

    Makarnaların suyunu süzün. Sosis karışımını makarnanın üzerine döküp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.


    FISTIKLI TOPLAR ( 6 kişilik )
    Malzemeler :
    1 adet muz
    10 adet bebe bisküvisi
    1/2 su bardağı süt
    200 gr. fıstık içi

    Hazırlanışı :
    Muz ve bebe bisküvilerini çatalla ezin. Sütü ilave edip elinizle toplar yapın. Fıstıkları bir tabağa koyup yaptığınız topları fıstığa bulayın. Şekil verip tabağa dizin.




    ÇİKOLATALI KATLAR ( 3 kişilik )

    Malzemeler :
    1 adet hazır kek
    1 adet muz
    1 büyük paket bitter çikolata
    1 orta boy beyaz çikolata
    1/2 su bardağı dövülmüş ceviz





    Hazırlanışı :
    Keki ikiye ayırın. 1 su bardağı ile 9 adet yuvarlak kek kesin.

    Kaynayan su dolu tencerenin içine, iki ayrı kaba koyduğunuz beyaz ve bitter çikolataları oturtarak erimelerini sağlayın.Eriyen çikolataları hafifçe karıştırın.

    Önce 3 tane yuvarlak kekin üzerine erimiş bitter çikolatayı sürün.Cevizi üzerine serpin .Beyaz çikolatayı da diğer 3 kekin üzerine serpin.Muzu dilimleyip beyaz çikolatalı kekin üzerine dizin.Beyaz çikolatalı kekleri bitter çikolatalı keklerin üzerine koyun.En üste kalan 3 keki yerleştirin. Artan bitter çikolatayı da üzerine gezdirin.



    CEVİZLİ ÇİKOLATA ( 10 kişilik )
    Malzemeler :
    1 su bardağı ceviz içi
    1 su bardağı mısır gevreği
    1 çorba kaşığı tahin
    250 gr. sütlü çikolata


    Hazırlanışı :
    Cevizi ve mısır gevreğini mikserde karıştırın. Üzerine tahini ekleyin.

    Çİkolatayı benmari usulü eritip bu karışıma ekleyin. Hepsini karıştın.

    Yağlı kağıt üzerine parçalar halinde dizip dondurun.
    Afiyet olsun..​