Cocostar kek Nasıl Yapılır? Harika bir tarif

'Damak Keyfi' forumunda Huriş tarafından 5 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. COCOSTAR KEK

    COCOSTAR KEK İÇİN MALZEMELER:
    4 yumurta
    1 su bardağı şeker
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağı yoğurt veya süt
    yarım su bardağı sıvıyağ
    2 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    yarım çay kaşığı karbonat üzerine yarım limon suyu
    kek fırından çıkınca ıslatmak için 1 çay bardağı süt

    COCOSTAR KEK KREMASI İÇİN:
    yarım litre süt
    6 çorba kaşığı irmik
    1 çay bardağı şeker
    2 su bardağı hindistan cevizi
    2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 g kadar)

    COCOSTAR KEK ÜZERİ İÇİN :
    1 paket bitter çikolata (80 g)
    2 yemek kaşığı çokokrem
    [​IMG]

    COCOSTAR KEK YAPILIŞI:
    Öncelikle yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır ,yoğurt,kakao ve yağ eklenip çırpılır un ,kabartma tozu ,karbonat (üzerine yarım limon suyu sıkılır) konur ve karıştırılır .Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama dökülüp 170 derecede pişirilir.Fırından çıkınca üzerine soğuk süt kaşık kaşık gezdirilir.
    Kek pişerken süt ve irmik ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir kaynayınca şeker konur 1-2 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.Tereyağ ve hindistan cevizi eklenir yağ eriyene kadar karıştırılır.
    Kek ılıyınca üzerine krema düzgünce yerleştirilir(kıvamı biraz koyu oluyor kekin üzerine kaşık kaşık paylaştırıp düzeltin).
    Çikolatayı ve çokokrem beraber benmari usulu eritip kremanın üzerine yayın ve biraz soğuyunca çatalla şekil yapın dolapta bir süre dinlendirip servis yapın (ben akşamdan yaptım )ertesı gün mısafırıne daha bır güzel tad alıyor.



    AFİYET OLSUN...............