Çoban Salatası Nasıl Yapılır?

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 19 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    Çoban Salatası Nasıl Yapılır?

    [​IMG]
    Her yemeğin yanına yakışan, bazen başlı başına kendisi bir yemek olan çoban salata ramazan ayı boyunca imdadınıza yetişecek ve yemeklerinize farklı bir lezzet verecek.

    Çoban salatası Malzemeleri:
    3 adet kabukları soyulmuş domates

    1 adet salatalık

    1 adet küçük boy soğan

    1 adet sivri biber

    Maydonoz

    Limon suyu, tuz, zeytinyağı ve isteğe göre nar ekşisi



    Çoban Salatasının Hazırlanışı:
    Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Derin bir salata kabının içine alalım. İsteğe göre yarım halka yada dha küçük şekilde doğranmış soğanların acısı çıkması için tuzla ovun ve yeniden yıkayıp salata kabımızın içine ekleyelim.

    Biberi, kabuğu soyulmuş salatalıkları doğrayalım. Hepsini salata kabımızın içine alıp karıştıralım. Son olarak ince kıyılmış maydonozları ekleyelim.

    Salatamız kısmen hazır şimdi tuz, zeytinyağı ve narekşisi ile harmanlayıp servise hazır hale getirebiliriz.