Cizleme Tarifi-Cizleme Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 7 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Cizleme Tarifi
    Resimli Cizleme Yapılışı
    Cizleme ( Mayalı Akıtma ) Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler :

    Un 5 1/2 su bardağı 600 gram
    Tuz 1 1/4 yemek kaşığı 15 gram
    Kuru maya 1 yemek kaşığı 7.5 gram
    Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
    Su (ılık) 3 1/2 su bardağı 700 gram
    Margarin 2/3 su bardağı 130 gram

    Yapılışı :

    Unu geniş bir kaba ele tuzu koy karıştır ortasını aç maya ve şekeri 1/4 su bardağı su ile ez unun ortasına koy üzerine biraz un serp ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika beklet 1 1/2 su bardağı suyu ekleyerek hamur yap 5 dakika yoğur ılık ortamda 1 saat mayalandır. Kalan ılık suyu hamura ekle karıştır. Sacı ısıt hamurdan yarımşar kepçe alarak sacın orta kısmına dök kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde kepçenin arkası ile yay ve hamuru tek taraftan pişir. Pişen cizlemelerin üzerine yağ sürerek üst üste