Çıtır Kase De Et Sote Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 8 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Çıtır Kase De Et Sote Tarifi
    Çıtır Kase De Et Sote nasıl yapılır


    HAMUR KASESİ İÇİN;

    Malzemeler

    2 Su Bardağı Un
    1 Çay Bardağı Su
    1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
    7-8 Dal Dereotu
    1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
    2 Çay Kaşığı Tuz
    1 Yemek Kaşığı Çörek Otu
    1 Yemek Kaşığı Susam
    1 Yumurta Sarısı

    ET SOTE İÇİN;

    Malzemeler

    1 Kg. Dana Eti
    2 Orta Boy Domates
    1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    Kekik, Tuz

    [​IMG]

    HAMUR KASESİ

    Yapılışı

    Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde bir hamur yoğurun. Tuzu damak zevkinize göre azar azar ekleyin. Kullandığımız unlarda kıvam açısından farklılık gösterebileceği için, unuda azar azar ekleyin. Hamuru, yarım saat kadar dinlendirin. Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın ve hamuru oklava ile açarak kaselerin üzerine sıvayın. (Ben büyük kaseler elde etmek istediğim için, hamur ile mini tart kalıplarımın dışını kapladım, siz daha minik kaseler yapmak isterseniz, kalıbınızın iç kısmını kullanabilirsiniz) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    ET SOTE

    Yapılışı

    Kuşbaşı doğranmış olan etlerinizi güzelce yıkayın. Suyunu çok süzmeden, bir tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Arada karıştırarak ve suyunu kontrol ederek (etler pişmemiş ama suyunu çekmiş ise 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyin, bu işlemi et pişene kadar tekrar edin) pişirin. Et pişerken üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alarak, atın.
    Etleriniz pişince, bir kevgir yardımı ile temiz bir tencereye alın, 1 çay bardağı sıvı yağ ile orta ateşte karıştırarak kızartın. Domates rendesi, ve salçayı ekleyip, domateslerin çiğ tadı gidene kadar pişirin. Altını kapatıp, tuz ve kekik ekleyin.
    Hem hamur kaseleriniz, hemde et sote soğuyunca, yemeği hamur kaselerinin içine paylaştırın. Servis etmeden önce üzerine biraz kaşar serpin ve 200 derece fırında ısıtın. Sıcak servis yapın.