Çipura Buğulama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 16 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Çipura Buğulama Tarifi Resimli



    Çipura Buğulama Tarifi




    [​IMG]

    Malzemeler:
    3 adet çipura
    3 adet soğan
    Yarım demet maydanoz
    2 adet defne yaprağı
    3 adet domates
    1 adet limon
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz karabiber

    Hazırlanışı:
    Balıkları ayıklayıp yıkayın. Çelik tencereye yerleştirin. Soğanları piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın, maydanoz ve limonu kıyın. Soğanı, domatesi, maydanozu üzerlerine yayın. Limon dilimlerini üzerine koyup tuz ve karabiber gezdirin. Zeytinyağı ve bir kahve fincanı su ve defneyaprağını ilave edin. Tencerenin ağzını bir folyo ile kapatın. Üzerine bıçak yardımıyla bir delik açın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.