Çin'in En Ünlü Yemekleri

'Ülkeler' forumunda EyLüL tarafından 14 Eylül 2012 tarihinde açılan konu



  1. Çin'in En Ünlü Yemekleri Hakkında Bilgi


    Çin mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan fried rice'a (kızarmış pirinç/pilav) bazı restoranlarda üç renkli pilav denildiği de oluyor.

    En az 2, en fazla 8 çeşit malzeme kullanılarak pişirilen bu lezzetli ve ilginç pilavın malzeme seçimindeki amaç, renk, doku ve lezzet bakımından iyi eşleşmeler yapmak. En uygunlarından biri karides, tavuk, bezelye ve bambu filizi kullanılarak pişirilen şekli. Ayrıca biftekli, mantarlı, salatalıklı eşleşmeler de yapılabiliyor.

    İlginç olan ise içinde omlet parçalarının da olması. Çin'de pilav iki çeşit pişiriliyor. Haşlama ve kızartma. Duru suda ve yağsız olarak pişirilene haşlanmış pirinç/pilav deniyor ve bir çeşit ekmek gibi tüketiliyor. Kızarmış pilav ise hem görünüş, hem lezzet bakımından kendi başına bir yemek sayıldığından, yanında çorba içiliyor.

    Çin Plavı


    Çin'in En Ünlü Yemekleri


    2 su bardağı pirinç
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı bezelye
    1 demet taze soğan
    2 adet havuç
    1 kase salatalık turşusu
    2.5 su bardağı su
    1 demet dereotu
    1 adet limon
    1/2 çay bardağı zeytinyağı

    Çin Plavı Yapılışı

    Zeytinyağını tencereye koyun. Pirinci ve soğuk suyu ekleyerek 20 dakika süreyle pişirin. Sebzeleri çok ince olarak doğrayın. Limon suyunu, doğranmış salatalık turşusunu, zeytinyağını ve sebzeleri demlenen pilavla karıştırıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.

    Çin Böreği


    Malzemeler


    3 adet yufka
    2 adet yumurtanın akı
    4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
    3-4 adet orta boy pırasa
    1 adet orta boy havuç
    1 orta boy kuru soğan
    3 adet beyaz lahana yaprağı
    1,5 su bardağı süt
    1 kase galeta unu
    tuz
    karabiber

    Çin Böreği Yapılışı

    Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun. Ardından çok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin. Tuzu ve karabiberide atın, kavurun. Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün.Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak kesin. Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın. Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt üst eşit pişirin.