Çingene Palamutu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 10 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Çingene Palamutu
    Resimli Çingene Palamudu Tarifi,
    Çingene Palamudu nasıl yapılır,

    Çingene Palamutu Tarifi
    [​IMG]
    Pratik Çingene palamutu Tarifi


    Malzemeler 4 kişilik

    4 palamut
    1 tutam kekik
    2 domates
    2 soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 limon, tuz

    Hazırlanışı

    Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Soğanları kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Kekik ve tuz serpin. Soğanları balıkların üzerine yayın. Üzerine küp kesilmiş tereyağı serpiştirin. Domateslerin kabuklarını soyun. Limon ve domatesleri dilimleyip balıkların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dereotu, soğan piyazı ve haşlanmış patatesle birlikte servis yapın.

    Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.