Çinekop Buğulama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 10 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Çinekop Buğulama,
    Çinekop Buğulama nasıl yapılır,
    Resimli Çinekop Buğulama Tarifi,

    [​IMG]
    Çinekop Buğulamanın yapılışı

    Malzemeler

    3–5 adet Domates

    50 gr Yeşil Dolmalık Biber

    2 Gr Tereyağı

    2 adet Defneyaprağı

    2 bas Sarımsak

    Çinakop (istenildiği kadar)

    Maydanoz

    Limon

    Karabiber


    Hazırlanışı


    Çinakoplar temizlenir, kanı akıtılır. Hafifçe tuzlanıp biraz bekletilir. Orta boy bir tepsinin içine, üst üste gelmemek şartıyla dizilir. Domatesler, Kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş olarak yanlarına yerleştirilir. Yeşil Dolmalık biber, ince dilimler halinde, domateslerin üstüne konur.
    50 gr. tereyağı, 2 defneyaprağı, istenilirse küçük parçalara ayrılmış 2 bas sarımsak da İlâve edilebilir. Üzerine, balıkları örtecek kadar maydanoz konur ve tepsinin üstü Kapatılarak 15 dakika kadar hafif ateşte pişirilir. Gene, isteğe bağlı olarak, üstüne limon sıkılır ya da karabiber eklenerek servis yapılır.

    Not: Limona sadece çinakop kızartma ya da ızgara değil, buğulama olduğu için öneriliyor.