Çin Usulü Tavuk Kanadı

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 17 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Çin Usulü Tavuk Kanadı

    [​IMG]

    12 Adet tavuk kanadı
    1/2 Kahve fincanı bal
    Soya sosu
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızıbiber
    Sosun bekletilme süresi : 2 saat

    Hazırlanışı
    Tavuk kanatlarının uç kısımlarında kalabilecek tüyleri temizleyebilmek için iki üç tanesini bir şişe takarak aynı anda tütsüleyebilirsiniz(pırcalayabilirsiniz).
    Pırcaladığımız tavuk kanatlarını bir kaşık unla ovalayarak oluşan siyah noktaların kaybolmasını sağlayın.
    Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı suyla birlikte bal iyice eriyinceye kadar çırpın.
    bu karışıma tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek bir sos hazırlayın.
    Sos kasesini kapakla kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin.(sosu önceden yapıp dinlendirirseniz sizin için daha kolay olur).
    Tavuk kanatlarının iki tarafını da bu sosa batırın.
    Isıya dayanıklı bir cam tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve soslu kanatları tepsiye dizin.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
    Çin usulü tavuk kanadını, kabuklarıyla birlikte fırında pişmiş taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış mevsim sebzeleriyle servis yapabilirsiniz.
     



  2. paylaşımına teşekkürler ezlem denemede yarar var derim :f40:
     



  3. paylasım için cok tesekkürler elzem ögle vakti hic iyi olmadı karnım acıktı:f20::f20:
     



  4. Tavuk kanadına bayılırım hele birde ızgara ise lakin; soya sosunu pek sevmem :(

    Bal ile karışınca belki tadı ilginç olabilir :f20:

    Lider pişirince tadına bakarız artık :f106::f106::f106::f106:

    Ellerinize saglık Ezlem :f40:
     



  5. Soya sosunu çok severim.
    Soya soslu yeni tariflerini de bekliyorum Ezlem...:f40:
     



  6. Değişik bir tarife benziyor. Derisi yüzünden pek kanat sevmem ama lider abim yapınca bende bi tadına bakayım bakalım.:f40:
     



  7. Lider abi yaparsa ben tadina bakabilirim :f9:
    Tesekürler Ezlem.
     



  8. Farklı bir tarif evet denemekte fayda var teşekkürler Ezlem:f40:
     



  9. mangallar yandı kanatlar pişti buyurun ozaman afiyet olsun :f40:
    [​IMG][​IMG]
     



  10. off nefis görünüyorlarr:f106::f106:ellerinize sağlık abi canım çekti valla:f40:
     



  11. Çin veya Japon usulü hiç farketmez ben hepsini yerim.
    Teşekkürler Ezlem.
     



  12. Öyle yemek tarifiyle olmaz ezlem.
    Yapacan ve bizi davet edecen ki bakalım nasıl olmuş :f30:
    Bilgi için teşekkürler..
     



  13. teşekkürler ezlem leziz bir tarif