Çin Usulü Karides Kavurma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 10 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Çin Usulü Karides Kavurma Nasıl Yapılır
    Resimli Çin Usulü Karides Kavurma Tarifi
    Karides kavurma nasıl yapılır çin usulü


    [​IMG]

    Çin Usulü Karides Kavurma Malzemeleri

    500gr karides (cimcime-çiğ)
    4 diş sarımsak
    3 adet yeşil soğa1 adet domates (irice)
    1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası)
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze)
    1 çay kaşığı tane karabiber
    1/2 çay kaşığı tabasco (acı sos)
    1 çorba kaşığı beyaz şarap
    1 çorba kaşığı soya sosu
    tuz karabiber

    Çin Usulü Karides Kavurma Tarifi

    Sıvı yağı derin bir kapta kapta kızdırın. Zencefilleri ince ince doğrayın. Sarmısakları da ince doğrayın ve ikisini birlikte kızgın yağda yumuşayana kadar pişirin. Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin. Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, Tabasco’yu ve domates püresini ilave edip karıştırmaya devam edin. Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın. Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin. Tadlandırmak için yeterince tuz ve karabiber serpin.