Çin Usulü Et Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda karakız tarafından 27 Mart 2010 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler

    400 gr dana eti (biftek ya da yağsız et)- yarım cm kalınlığında demir 1 lira büyüklüğünde kesilmiş
    1 çorba kaşığı sirke
    3 çorba kaşığı soya sosu

    1 çorba kaşığı nişasta-3 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş

    2-3 çorba kaşığı sıvı yağ (tercihen soya yağı)
    1-2 dolmalık biber
    Yarım bağ yeşil soğan

    1-2 adet havuç
    İsteğe bağlı acı sos



    Yapılış


    Dana etleri tavada yağsız olarak suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurulur. İçine sıvı yağ, havuç, yeşil biberler eklenip az daha kavurulur.Sulandırılmış nişastanın içine sirke ve soya sosu dökülüp karıştırılır, etlere eklenir. 2-3 dakika çevrildikten sonra yeşil soğanlar eklenip çok az pişecek kadar karıştırılıp ocaktan alınır.