Çin Usulü Balık Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 10 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Çin Usulü Balık Nasıl yapılır
    Resimli Çin Usulü Balık Tarifi
    Çin Usulü Balık Resimli Tarif


    [​IMG]



    Çin Usulü Balık Malzemeleri

    1 kg alabalık, pulları kazınıp, içi temizlenmiş, ancak kafası ve kuyruğu üstünde bırakılmış
    Tuz ve karabiber
    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    1 demet taze soğan, 2.5 cm boyunda kesilip uzunlamasına ikiye bölünmüş
    1 küçük parça taze kök zencefil, veya kuru zencefil
    1 küçük yeşil biber, dilimlenmiş
    100 gr mantar, çok ince dilimlenmiş
    2 yemek kaşığı soya sosu
    2 yemek kaşığı beyaz şarap
    Taze soğan, süslemek için
    Ayçiçek yağı, yağlamak için

    Çin Usulü Balık tarifi

    Fırını 180 C’ye ısıtın. Balığı alacak kadar büyüklükte alüminyum folyo kesip yağlayın.
    Balığı kurulayıp içini dışını tuz ve biberleyin. Folyonun üstüne koyun.
    Bir tavada yağı ısıtın, taze soğanı, zencefili, yeşil biberi ve mantarı ekleyip, sık sık karıştırarak 1 dakika pişirin. Soya sosunu ve beyaz şarabı ekleyip, bir iki defa karıştırarak 1 dak. daha pişirin.
    Karışımı balığın üstüne döküp folyonun kenarlarını kapatın.
    Fırında 45 dak. pişirin
    Balığı dikkatlice bir servis tabağına alın. Taze soğan ve mantarlarla süsleyip, sosunu üzerine döktükten sonra servis yapın.

    ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Alabalık yerine sazan veya kefal kullanabilirsiniz.

    SERVİS ÖNERİSİ: Şehriye ve soya fasulyesi ile servis yapın.

    ALTERNATİF:
    Balığı bir tabağa alın ve folyoda kalan pişme suyunu küçük bir tencereye dökün. 3 yemek kaşığı taze portakal suyu, 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip bir taşım kaynatın. Bu sosu balığın üstüne döküp servis yapın.