Çin Eriştesi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 16 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Çin Eriştesi Tarifi



    Çin Eriştesi Malzemeleri


    1 paket noodle
    3 bardak su
    1 büyük boy havuç
    1 büyük boy kabak
    2 adet tavuk göğüs
    2 diş sarımsak
    3 yemek kaşığı soya sosu
    2 yemek kaşığı zeytinyağı


    Çin Eriştesi Yapılışı


    Çin eriştesi yağılışına öncelikle Noodle’ları 3 bardak kaynamış suya atıp 5-6 dakika kadar kaynatarak başlıyorsunuz..Daha sonra Süzgeçe alıp soğuk sudan geçirin.Bir tavada zeytinyağını kızdırıp ince doğranmış sarımsakları kavurun. Kabak, havuç ve tavukları jülyen şekilde kesin. Önce tavaya havuçları atın. Biraz kavurduktan sonra kabakları ve en son tavukları ekleyip pişirin.Sebzeler hafif yumuşayıp tavuklar pişince soya sosunu ekleyin. Biraz kaynattıktan sonra haşlanmış noodleları tavaya ekleyip sebzelerle harmanlayın. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun...