çin böreği

'Damak Keyfi' forumunda şeker2 tarafından 28 Kasım 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:
    3 adet hazır yufka

    250 gr Taze veya konserve Soya Filizi

    1 ufak baş Kereviz

    1 Orta boy Kavuç

    1 ufak soğan

    150 gr Kıyma

    30 gr Margarin

    Kızartmak için sıvı yağ

    Hazırlanışı

    Yufkayı tezgah üstünde önce ortadan iki yarım daire şeklinde kesiniz. Her bir yarım daireyi 3 parçaya ayrırınız. Böylece 18 Çin böreği yapacak yufkayı hazırlamış olursunuz.

    Soğanı yemeklik doğrayıp margarinle kavurup yumuşak hal alınca içine kıymayı katıp kavurmaya devam ediniz. Kıyma önce su salıp sonra çekince rende havucu, rende kerevizi ve soya filizini de ilave ederek kavurunuz.

    Sebzelerin ilavesinden sonraki kavurma az olmalı sebzeler oldukça diri kalmalıdır. Hazırlanan içe tuz ve karabiberde ilavesinden sonra soğumaya bırakınız. Hazır haldeki yufkaların uzun kenarına iç malzemeden koyarak sigara böreği gibi sarınız ve sıvı yağda kızartınız.

    Çin böreğini bir orta kestikten sona içine küçük kaşıkla koymak için sofrada Soya Sosu bulundurunuz. İsteyenler acılı olması için tabasco "sıvı acı sos" da kullanabilirler.
     



  2. kız sen Uzakdoğu'nun neresindensin ?:f106:
     



  3. içinden :f106:
     



  4. :f30::f30::f30::f30::f30::f30::f30: süpersin Nurdin helal valla gecenin köründe eşim taaaaa içerden çıktı geldi noluyor diye :f106:
     



  5. Çin mutfağını ayağımıza şey yani forumumuza taşımış Şeker. Daha ne isteriz. :f40:
    Teşekkürler Şeker
     



  6. Aha şeker bilmiyordummmm.. Yani çinli olduğunu bilirdimde içinden olduğunu bilmiyordum.. :)