Çilekli Tart

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu


  1. Çilekli Tart

    [​IMG]

    malzemeler:

    hamur malzemeleri:
    1,5-2 çay bardağı toz badem
    3 çay bardağı un
    90 gr tereyağı
    1 kahve fincanı toz şeker
    1 yumurta
    krema malzemeleri:
    750 ml süt
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı un
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya

    üzerine:
    küçük çilekler
    hamurun hazırlanması:

    1. tuzsuz bademleri kaynar su dolu bir kaba koyup yumuşamaları için bir süre bekleyin. yumuşayınca suyu süzüp kabuklarını soyun ve rondodan geçirerek toz haline getirin.

    2. 3 çay bardağı unu derin bir kaba eleyin. ortasını havuz gibi açın. 90 gr tereyağını küp küp kesip unun ortasına koyun. hamuru ufalanmış ekmek görüntüsü alana kadar parmak uçlarınızla yoğurun.

    3. 1,5 çay bardağı toz bademi, 1 kahve fincanı toz şekeri ve 1 yumurtayı hamura ekleyip iyice yoğurun. tart kalıbının içine yağlı kağıt serin. (23 cm çapında) hamuru elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın.

    4. hamuru buzdolabında yarım saat bekletin. daha sonra önceden ısıtılmış 180C fırında 15 dakika pişirin. fırından çıkarıp soğutun.

    * hamurun tarifi için l*ezzet dergisinin nisan 2004 sayısından yararlandım. ordaki hamur tarifinden farklı olarak ben daha fazla badem ve yumurta akı ekledim.

    kremanın hazırlanması:

    1. 750 ml sütü, 1 yumurtayı, 2 yemek kaşığı tereyağını, 3 yemek kaşığı unu, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı bir tencere alın. devamlı karıştırarak -muhallebi kıvamına gelene kadar- pişirin. pişince altını kapatıp arasıra karıştırarak soğutun. (bu benim genel krema tarifim olduğu için ben miktarlarda değişiklik yapmadım ama malzeme biraz artabiliyor...)

    2. hamur ve krema soğuyunca kremayı hamurun üzerine yayın. üzerlerine bolca suyla yıkanıp kağıt havlu üzerinde sularını süzdürdüğünüz çilekleri yerleştirin.

    NOT:Hamuru pişirmeden önce delelim..kabarmasın..

    Afiyet olsun..​