Çilekli parfe nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. ÇİLEKLİ PARFE
    14 aralık 2010

    Malzemeler :

    * 100 gr margarin
    * 300 gr krem peynir
    * Yarım su bardağı tozşeker
    * 2 Su bardağı krem şanti
    * 1 Su bardağı fındık
    * 200 gr kuru üzüm
    * Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
    * Yarım rendelenmiş limon kabuğu
    * 250 gr çilek

    [​IMG]

    Hazırlanışı:
    Margarin iyice yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletilir. Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile karıştırılır. Ayıklayıp yıkanmış kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu eklenir. Çilekler ayıklanıp yıkanır. Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünür. Çilekler de karışıma eklenir. Orta büyüklükte bir kalıp hafifçe ıslatılır. Karışım kalıba boşaltılır. Bir gece buzlukta bekletilir. Donan tatlıyı kalıptan servis tabağına ters olarak çıkatılır. Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletilir. Çileklerle süslenip servis yapılır. Afiyet olsun