Çilekli Gönlü Ferah Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 16 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Çilekli Gönlü Ferah Tarifi


    Çilekli Gönlü Ferah Nasıl Yapılır


    Çilekli Gönlü Ferah İçin Malzemeler:

    1 p.kızarmış ekmek

    1 su bardağı toz Şeker

    1 su bardağı su

    Kreması için:

    4 su bardağı süt

    2 Çorba kaşığı un

    1 Çorba kaşığı nişasta

    1 yumurta sarısı

    1 su bardağı toz Şeker

    1 tatlı kaşığı Vanilya

    Krem şantisi için:

    1 poşet kremşanti

    yarım kg.çilek

    [​IMG]


    Çilekli Gönlü Ferah Yapılışı:


    Tatlının kreması için; tencereye malzemeleri alarak göz göz olana kadar pişirin. Diğer taraftan karameli hazırlamak için1 su bardağı toz şekeri tavaya alın. Rengi kararınca üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Şeker kendini bırakıncaya kadar kaynatın.

    Karamelin ilk sıcaklığı çıkınca bir fırın kabına dizilmiş olan kızarmış ekmeklerin üzerine gezdirerek iyice ıslanmasını sağlayın. Daha sonra üzerine çilek püresi yayın. püreden hemen sonra hazırlamış olduğunuz muhallebiyi de yayın ve üzerini köpürtülmüş krem şanti ile sıvayın. En son üzerini çilek ile süsleyerek birkaç saat dolapta beklettikten sonra servis edin.