Cilde İyi Gelen Yiyecekler nelerdir?

'Sağlık bilgisi' forumunda Yasemin tarafından 5 Mart 2014 tarihinde açılan konu


  1. Cilde İyi Gelen Yiyecekler




    Beslenmemize dikkat ederek cildimizin daha genç ve daha canlı görünmesini sağlayabiliriz.Özellikle yediğimiz besinlere dikkat ederek cildimize yararlı olan besinleri tüketmeye çalışarak cildinizin sağlığını koruyabilirsiniz.Aşağıda cilt sağlığımız için tüketmemiz gereken besinlerden bazılarını ve faydalarını göreceksiniz.

    Portakal:

    Sağlıklı kıkırdak, kan damarları, kemikler ve dişler için gerekli olan C vitamini deri dokusunun gelişmesini sağlar, yaşlanmanın etkilerine, sigaranın zararlarına ve kırışıklıklara karşı cildi korur.

    Yeşil Yapraklı Sebzeler:

    Yeşil yapraklı sebzeler C vitamini dışında cilde ve genel olarak vücuda faydalı demir içerir. Demir eksikliği anemiye, anemi ise kandaki oksijen miktarının düşmesine neden olabilir.


    Yaban Mersini:

    Çilek, böğürtlen, ahududu ve yaban mersini C vitamini bakımından oldukça zengindir ve cildin elastikiyetini sağlayan kolajenin üretilmesine yardımcı olur.

    Yumurta:

    Yüksek protein ve amino asit içeriği ile dokuların kendini yenilemesine yardımcı olan yumurta aynı zamanda selenyum ile cilt kanserine karşı koruma sağlar.

    Su:

    Hayatın devam edebilmesi, tüm organların normal olarak çalışabilmesi ve toksinlerin vücuttan atılabilmesi için çok önemli olan su, cildi nemlendirerek esnekliğini korur, kırışmasını önler ve yaşlanmanın etkilerini geciktirir.


    Havuç:

    Cilt ve göz sağlığı için önemli vitaminler arasında bulunan A vitamini yönünden oldukça zengin olan havuç cildin görünümünü geliştirmek için kullanılabilir.

    Domates: Likopen” içeren domates antioksidan görevi görerek cildi yaşlanma belirtilerine, yaşlılık lekelerine ve kırışıklıklara karşı korur.

    Balık:

    Somon, tuna gibi yağlı balıklar omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega 3 yağ asidinin cilde faydası ise özellikle alerjik reaksiyonlar nedeniyle tahriş olan cildin kendi kendini iyileştirme sürecini kısaltmasından ileri gelmektedir.

    Ceviz ve Badem:

    Ceviz ve bademi, hücre zarını güçlendirerek toksinlerin hücrelere girip tahribata yol açmasını engellemek için kullanabilirsiniz.