Çikolatalı Sütlü Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 17 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Çikolatalı Sütlü Tatlı Tarifleri




    PROFİTEROL

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 pk. hazır çikolata sosu
    1 pk. hazır profiterol hamuru

    KREMASI İÇİN

    1 pk. vanilya
    3 yemek kaşığı tepeleme un
    3 su bard. süt
    25 gr. margarin
    2 ad. yumurta
    4 yemek kaşığı şeker


    YAPILIŞI

    Yumurta sarısı, şeker, vanilya, un ve margarini bir tencereye koyun. Karıştıra, karıştıra sütü ilave ederek pişirin.Kaynar kaynamaz altını söndürüp, 2-3 dakika mikserle çırpın.

    Ilındıktan sonra profiterol hamurlarının içine birer tatlı kaşığı muhallebiden koyarak, bir kaba yerleştirelim. İşlemi sböylece tamamladıktan sonra diğer tarfta hazırlayıp, soğutmuş olduğumz çikolata sosunu üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis yapın



    ELMA TABANLI ÇİKOLATALI MUHALLEBİ

    Malzemeler:

    Muhallebisi İçin;

    1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 paket vanilya
    3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
    750 ml süt
    3/4 su bardağı un
    1 su bardağı şeker


    Tabanı İçin;

    1/2 limonun suyu
    yarım çay bardağı su
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 kg elma
    2 yemek kaşığı şeker

    Üzerine;

    Çikolata sosu

    Yapılışı:

    Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Yarım çay bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

    Cam, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp üzerini düzeltin.
    Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 3-4 dakika çırpın.
    Elmalı harcın üzerine muhallebiyi dökün.
    Üzeirne çikolatalı sosu döküp, dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edin.


    YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

    [​IMG]

    Malzemeler

    1lt süt
    1 su bardağı un
    1,5 su bardağı şeker
    2yemek kaşığı tereyağı
    vanilya


    Yapılışı:

    Tüm malzemesini karıştırarak pişirin. Ardından kaba aktarıp dolapta soğutun