çikolatalı rulo pasta

'Damak Keyfi' forumunda cemre gizem özen tarafından 4 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. CIKOLATALI RULO PASTA



    Malzemeler:

    4 yumurta / beyazı sarısından ayrılmış
    3 yemek kaşığı su
    1/2 su bardağı tozşeker
    3/4 su bardağı un
    1/4 su bardağı kakao
    1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu

    Kreması için:

    2 yumurta akı
    1/2 su bardağı şeker
    1/2 çay kaşığı tartar kremi (cream of tartar)
    1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup)
    1/4 su bardağı soğuk su


    Yapılışı:

    Yumurta aklarını bir çimdik tuzla çok temiz bir metal yada cam kapta kar gibi olup şekil alana kadar çırpın.
    Yumurta sarılarınıda ayrı bir kapta su ve şekerin yarısı ile iyice krema gibi olana kadar mikserle yüksek hızda çırpın, 5-10 dakika kadar.
    Yumurta akını sarısının içine yavaşça havasını indirmeden karıştırın.
    Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışımın içine yine havasını indirmeden yavaşça karıştırarak karışmasını sağlayın.
    Parsoment kâğıdı serilmiş ve sonra yağlanmış dikdortgen tepsinize düzgünce yayın.
    375F (190C) derecede 20 dakika arasında pişirin. Kenarlarının çok kuru olmamasına dikkat edin.
    Fırından alıp üstüne önce parsoment kâğıdı sonra hafif nemli bir bez örtüp soğumaya bırakın.
    Soğuduktan sonra hafif pudra sekeri serpilmiş parsoment kâğıdına ters çevirip altındaki kâğıdı çıkarın.
    Üstüne kremanın (tarifi aşağıda) yaklaşık üçte ikisini spatula ile yayın.
    Kısa kenarından başlayarak hamuru rulo seklinde sarıp dikdörtgen servis tepsinize yerleştirin.
    Üstünü kalan krema ile kaplayıp çatalla çizgi çizgi şekiller verin. Rendelenmiş çikolata, çilek, frambuaz, kıyılmış ceviz, badem, yada elenmiş toz kakao gibi biri veya birkaçı ile zevkinize göre süsleyin.
    Buzdolabında soğumaya bırakın.
    Afiyet olsun ( İsterseniz kreması yerine kremşanti kullanabilirsiniz)
    ========================================

    KREMASI: 7 Dakikalik Krema (7 minute frosting)

    Yapılışı:

    Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın.
    Ayrı bir cam yada metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin. Üstteki kabin tabanı suya değmeyecek.
    Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın. Krema kabarıp kremşantiden daha koyu kıvama gelecek.
    Ocaktan alın. İçine 1 tatlı kasığı gülsuyu ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak soğumasını sağlayın.
    Hemen kullanın.
     



  2. Özellikle çocukların bayıldığı bir pasta ..Teşekkürler Cemre yalnız bizim bir forum gelenegimiz var önce sen yapıp tüm foruma ikram ediyorsun sonra biz yapıyoruz:) :) :)
     



  3. Ellerine sağlık gizem teşekkürler:f40:
     



  4. Ellerinize sağlık Cemre..Teşekkürler..
     



  5. hazır yapacak olan varsa buyursun ben afiyetle yerim
    çok emekli yaaa kim uğraşacak şimdi :(
    yokmu bir marifetli arkadaşşşşşşşş hu huuuu :f106:
     



  6. Ezlem yaaa aşk olsun. Bende çok seviyorum. O çocuklar ibaresini kaldırsak olmaz mı.