Çikolatalı portakallı Pasta Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Nalan tarafından 29 Nisan 2013 tarihinde açılan konu


  1. Çikolatalı Portakallı Pastanın Pandispanyası için malzemeler

    10 adet yumurta
    2 su bardağı toz şeker
    500 gram tereyağ
    1,5 su bardağı un
    1/2 su bardağı kakao
    2 çorba kaşığı kabartma tozu

    Çikolatalı Portakallı Pastanın Portakal Kreması için Malzemeler

    4 adet yumurta
    250 gram tereyağ
    3 portakalın suyu
    4 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    2 çorba kaşığı buğday nişastası

    Çikolata Sos malzemeleri

    500 gram bitter cikolata
    2 su bardağı krema
    50 gram tereyağ

    portakal Şekerlemesi için Malzemeler

    2 adet küçük boy portakal
    2 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    2-3 damla limon suyu

    Pandispanyayı hazırlamak için, yumurta ve tozşekeri bir kaba alıp, tozşeker eriyene dek çırpın. Tereyağını eritin ve ılıdıktan sonra karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin. Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştırıp üzerine ilave edin.

    Hazırladığınız karışımı yağlanmış kelepçeli bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 drece fırında bir kürdanla kontrol ederek pişirin. Soğumaya bırakın.

    Portakal kreması için yumurta ve tozşekeri, şeker iyice eriyene kadar çırpın. Tereyağını eritip üzerine portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, nişasta ve yumurtalı karışımı ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.

    Çikolata sosu hazırlamak için bi tencereye su koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca üzerine ısıya dayanıklı bir cam kase koyup, çikolatayı kasenin içine yerleştirerek suyun buharında eritin. Ayrı bir kapta kremayı kısık ateşte kaynatın. Üçüncü bir kapta tereyağını eritin. Çikolata, tereyağ ve krema ılıdıktan sonra karıştırın.

    soğuyan pandispanyanın üzerini tırtıllı bir bıçakla kesip düzleştirin. Daha sonra enlemesine ortadan ikiye bölün ve her iki parçayı da portakal suyu ile ıslatın. Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına alın. Hazırladığınız portakal kremasından yarım su bardağını kenara ayırın. Kalan kremayı pandispanyanın üzerine döküp, spatula ile düzeltin. İkinci pandispanya parçasını üzerine kapatın. Pandispanyanın üzerini ve yanlarını çikolata kreması ile kaplayıp bir saat buzdolabında bekletin.

    Portakal şekerlemeleri için su, tozşeker ve limon suyunu bir kaba alıp birlikte ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca, ince dilimlenmiş portakalları ilave edin. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine portakal dilimlerini yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

    Ayırdığınız portakal kremasını bir sıkma torbasına alın ve dinlenen pastayı krema ve portakal şekerlemesi ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/portakalli-yaspasta-41979.jpg]portakalli-yaspasta-41979[/IMGALT]