Çikolatalı Pasta Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 15 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır


    Ev Yapımı Çikolatalı Pasta Tarifi


    [​IMG]


    Malzemeler

    1 çorba kaşığı kakao
    1 limon kabuğu rendesi
    1 fincan Antep fıstığı
    1.5 çay bardağı çokokrem (üzerine sürmek için)
    1 paket kabartma tozu
    1/2 paket margarin
    5 adet yumurta
    1/2 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 /2 su bardağı süt
    2.5 çorba kaşığı un
    1/2 su bardağı şeker
    1/2 limon kabuğu rendesi

    Yapılışı:

    Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın. Şekeri ilave ederek çırpın. Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyin ve çırpma kabına alın.Yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğiniz kalıba boşaltın. 170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirin.

    Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayırın. Kreması için Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirin ve sütün tamamını ilave edin. Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştırın. Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirin.

    3 Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtun. Çokokremi 1/2 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritin. Pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin veya çikolata rendesi serpiştirin.

    Afiyet olsun...