Çikolatalı pasta nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 29 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Çikolatalı pasta tarfileri, Çikolatalı pasta nasıl yapılır? Çikolatalı pasta yapılışı

    Çikolatalı Pasta için Gerekli Malzemeler:

    125 gr. yumuşak margarin
    4 adet yumurta
    1 su bardağu toz şeker
    2 kaşık kakao
    1 kahve fincanı süt
    1,5 su bardağı un
    1 poşet kabartma tozu

    Sos için gerekli malzemeler:

    2 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
    1 kaşık kakao
    5 kaşık şeker
    80 gr. bitter çikolata

    Pastanın üzerine koymak içinse;

    1 peket bitter çikolata
    Pudra şekeri


    Çikolatalı pasta yapılışı:

    Öncelikle 2 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyalım. Ardında yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelene kadar karıştıralım. Sonrasında kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyelim. Sonra 2-3 dk. pişirip ocaktan alalım.(İsterseniz bu bölümde parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırınız.) Ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.

    Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırın.Yumurtaları ilave edin.Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin.En son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştıralım.Elde ettiğimiz karışımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökelim. Sonra üzerine soğuttuğumuz kakaolu sosu döküp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayalım. Bu aşamada en üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltelim. Pastamızı 180 derece sıcaklıkta 20-30 dakika boyunca pişirelim.

    Pastamızı fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirip üzerine erittiğimiz bitter çikolatayı döküp dolapta 10-15 dakika dinlendirelim daha sonra pudra şekeri ile süsleyelim.

    Alıntı