Çikolatalı Düğme Kurabiye

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 7 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Çikolatalı Düğme Kurabiye
    [​IMG]

    Malzemeler:

    - 175 gram margarin
    - Yarım su bardağı toz şeker
    - Çeyrek çay kaşığı tuz
    - 1 + 1/4 su bardağı un
    - 100 gr sütlü veya bitter çikolata
    - 1 paket vanilya

    Oda sıcaklığına getirdiğiniz 125 gram margarini, şekeri, tuzu, vanilyayı iyice karıştırın. Azar azar unu ilave edip, yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Minik toplar oluşturup, yağlanmış tepsiye seyrek şekilde dizin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarın ve her birinin ortasına baş parmağınızla bastırarak, çukurlar oluşturun. Eğer sıcak geliyorsa, tahta bir kaşık ucu kullanabilirsiniz. Tekrar fırına verin ve kenarları açık kahverengi oluncaya kadar (yaklaşık 10 dakika daha) pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.