çikolatalı dondurma

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 26 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]



    ÇİKOLATALI DONDURMA

    Malzeme:
    2 bardak süt,
    1 çay bardağı şeker,
    50 gram çikolata,
    3 adet yumurtanın sarısı,
    1 kaşık nişasta,

    Tarif:
    Bir kapta üç yumurtanın sarısı, bir çay bardağı şeker, (Sıcak su dolu bir kabın içine oturtulmuş bir kabın içinde rendelenmiş ve eritilmiş) çikolata, telle veya mikserle iyice dövülür. Bu malzemeye iki bardak kaynar süt, yavaş yavaş katılır, telle karıştırılıp dövülür ve ateşe konur. Kaynama derecesine gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir kaynamasına fırsat vermeden hemen ateşten alınıp, savunarak soğutulur. Soğuyan bu malzemeler bir kaba konup buzdolabında kaymaklı dondurmada tarif edildiği üzere dondurulur.