Çikolata Soslu Milföy Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 12 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Çikolata Soslu Milföy Yapılışı Resimli

    Çikolata Soslu Milföy Tarifi



    Malzemeler

    1 adet yumurta sarısı
    8 yaprak milföy hamuru

    Muhallebisi için

    1.5 su bardağı toz şeker
    1 adet limonun kabuğunun rendesi
    1 litre süt
    2 tepeleme yemek kaşığı un
    1 paket vanilya
    25-30 gr tereyağı
    3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

    Üzeri için
    1 paket hazır çikolata sosu

    Çikolata soslu milföy pasta tarifi

    Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşamaya başlayınca merdaneyle gelişi güzel inceltip açıp iki adet fırın tepsisine milföyleri sıralayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında en az 20-25 dakika pişirin. Üzerleri iyice sararıp çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin.
    Çıkarıp soğumalarını bekleyin.Diğer taraftan, un, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, mısır nişastası ve tozşekeri bir tencereye koyup karıştırın. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma teli yardımıyla iyice çırpın.Son olarak, tereyağını da ilave edin. Kısık ateşte, karıştırarak muhallebiyi kaynatın. Kaynadıktan 3-4 dakika sonra da ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.
    Soğuyan milföylerin yarısını küçük küçük parçalayarak dikdörtgen ya da yuvarlak bir cam kaba serin. Üzerine hafif ılık hale gelmiş olan muhallebinin yarısını gezdirin. Kalan milföyleri de parçalayarak muhallebinin üzerine dağıttıktan sonra üzerine kalan muhallebiyi gezdirin.
    Son olarak, çikolata sosunu pişirip üzerine gezdirin. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Çıkarıp kaşıkla servise sunun. İsterseniz üzerine taze ceviz ya da file badem serpiştirebilirsiniz.


    [​IMG]


    kaynak:tarifnasılyapılır