Çikolata Felç Riskini Azaltırmı

'Sağlık bilgisi' forumunda EyLüL tarafından 31 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Çikolata yiyenlerin felç riskinin azaldığını gösteren araştırmaya için 37 bin İsveçli katıldı. Yaklaşık 10 yıl süreyle, araştırmaya katılanların beslenme alışkanlıklarını inceleyen ve sağlık durumlarını gözlemleyen bilimadamları, yenen çikolata miktarına göre (en fazla haftada 63 gram) katılımcıları 4 gruba ayırdı.Neurology dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, 63 gram çikolata yiyenlerin felç riskinin diğer gruptakilerden yüzde 17 az olduğu belirlendi.İsveç'teki Karolinska Enstitüsü araştırmacılarından Profesör Susanna Larsson, çikolatanın felçle ilgili olumlu etkisinin içindeki flavonoid maddesiyle bağlantılı olabileceğini belirtti.Siyah çikolatanın kalp için yararlı olduğu öne sürülse de araştırmaya katılanların sütlü çikolatayı tercih ettiği de görüldü.

    Kaynak:hürriyet.com.tr