Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi
    Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi Resimli
    Ciğerli Tavuk Rulo

    [​IMG]
    Malzemeler
    1.3 kg tavuk göğüs eti (dövülmüş derisiz fileto)
    200 gram dondurulmuş bezelye içi
    100 gram tavuk ciğeri
    100 gram ekmek içi
    6 adet büyük pazı yaprağı
    2 adet arpacık soğanı
    Mercanköşk
    Dolmalık fıstık
    Rendelenmiş parmesan peyniri
    Süt
    Sarımsak
    Adaçayı
    Sızma zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    Hazırlanışı
    Tavuk ciğerini 20 dakika suda bekletip süzün. 2-3 dakika haşlayıp haşlama suyunu süzün ve ciğeri küp kesin.
    Ekmek içini doğrayıp tavada 10 gram zeytinyağı, doğranmış arpacıksoğanı, 1 dal doğranmıl mercanköşk, 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık, bir tutam tuz ve karabiberle 3-4 dakika soteleyin.
    Tavuk ciğerini ve ekmek içini bir kaba alın. İçine 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ve 4 çorba kaşığı süt ekleyip karıştırarak iç dolguyu hazırlayın.
    Tavuk filetolarının içine iç dolguyu eşit olarak paylaştırıp rulo sardıktan sonra etrafını haşlanmış pazı yapraklarıyla sarın.
    Ruloları yağladığınız ısıya dayanıklı kaba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
    Bezelye içini 2 kepçe su, 1 diş sarımsak, 1 dal adaçayı ve tuzla tatlandırıp küçük bir tencereye aktarın. Kapağını kapatıp 12 dakika pişirin. Ocağın altını kapatıp sarımsağı ve adaçayını içinden çıkartın. Karışımı blendıra aktarıp 50 gram zeytinyağı, tuz ve karabiberle çekin.
    Tabaklara bezelyeli kremadan aktarın. Tavuk ruloları 2′ye kesip kremanın üzerine dizin. Sıcak servis yapın.