Ciğer Taplaması tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 14 Kasım 2011 tarihinde açılan konu



  1. Bitlis Yöresel Ciğer Taplemesi yapılışı


    Malzemeler

    • 1 kg ciğer
    • 400 gr kıyma
    • 5.5 buçuk su bardağı köftelik bulgur
    • 1 yeşil biber
    • 2 orta boy soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 su bardağı kuru reyhan
    • 1.5 su bardağı su
    • Karabiber, tuz


    Üzeri için;

    • Zeytinyağı
    • Pulbiber


    Yemeğin tarifi
    1. Ciğeri iyice kıydıktan sonra, soğan ve biberi de çok ince şekilde kıyarak ciğere ekleyin. Kıymayı da reyhan, tuz ve kararbiberle beraber bu karışıma ilave edin. Bulguru da ekledikten sonra yoğurma işlemine geçin.
    2. Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin, ceviz büyüklüğünde parçalar keserek avcunuzda yassılaştırın. Bir tencerede kaynattığınız suya köfteleri dökün. Tencerenin kapağını kapatmayın.
    3. Köfteler haşlandıktan sonra süzgeçle bir servis tabağına alın.
    4. Zeytinyağı ve pulbiberi bir tavada kızdırarak köftelerinizin üzerine dökün. Sıcak servis yapın.



    [​IMG]