Çiğ köfte nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 18 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli çiğ köfte nasıl yapılır
    çiğ köfte nasıl yapılır
    Malzemeler


    1 orta boy soğan
    4-5 diş sarımsak
    8-10 sap taze soğan
    1 demet maydanoz
    3 domates
    Yarım kg köftelik bulgur
    Yarım kg çiğ köftelik koyun kıyması (but tarafından, yağı siniri tamamen temizlenmiş)
    1 çorba kaşığı çiğköftelik Urfa baharatı (yenibahar, tarçın, karabiber)
    2 su bardağı isot
    5-6 küp buz
    2 çorba kaşığı domates salçası
    Yoğurmak için buzlu su
    Tuz

    YANINA:

    Marul veya kıvırcık salata yaprağı
    Taze nane
    Maydanoz
    Salatalık
    Domates
    Semizotu
    Kırmızı turp

    Çiğ Köfte

    [​IMG]

    Çiğ Köfte tarifi

    Soğanla sarımsağı incecik kıyın. Taze soğanla maydanozu yıkayıp süzün. Taze soğanların beyaz ve açık yeşil kısımlarını çok ince dilimleyin. Maydanozun yapraklarını kıyın. Domatesleri rendeleyin. Bulgurun kepeğinin uçması için açık havada birkaç kez hafif yukarı savurarak havalandırın. Geniş bir çanağın içine buzlu suyu hazır edin. Yüksek kenarlı geniş bir yoğurma tepsisine kıymayı, kuru soğanı, sarımsağın yarısını, rendelenmiş domatesi, baharatı, isotu ve buzları koyun. Tuz serpin. Bütün malzeme macun kıvamına gelene kadar kuvvetlice bastırarak yoğurun. Bulguru ilave edin ve aynı şekilde yoğurmaya devam edin. Bulgur, suyunu çektikçe elinizi buzlu suyla ıslatın. Bu arada salçasını katın. Tadına tuzuna bakın, gerekirse tuz ilave edin. Buz tamamen eriyince ve bulgur çiğnenecek yumuşaklığa geldiğinde çiğköfte hazır demektir. Son olarak kıyılmış taze soğan, maydanoz ve kalan sarımsağı ilave edin. Bütün malzeme iyice birbirine geçinceye kadar biraz daha yoğurun. Geniş bir servis tabağına salata yapraklarını yayın. Çiğköfteleri sıkım sıkım hazırlayıp yaprakların üstüne koyun. Onun da üzerine nane ve maydanozları yerleştirin. Yanma dilimlenmiş salatalık, domates, semizotu ve kırmızı turp koyun. Lavaş ekmeğiyle birlikte servis yapın