Çiğ Börek

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 20 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    ÇİĞ BÖREK
    Malzemeler:
    Hamuru için
    1 kğ un
    1 yumurta
    2 tatlı kaşığı tuz
    Alabildiği kadar su
    Çok katı olmayan normal bir hamur yapılır.

    İçi için
    500 gr orta yağlı kıyma
    1 kuru soğan
    2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı ucuyla kara biber
    Biraz kıyılmış maydonoz

    Yapılışı:
    Derin bir kapta un-yumurta-tuz-su karıştırılır. Normal hamur haline getirilir. Yarım saat dinlendirilir.
    Küçük bezeler alınarak servis tabağı büyüklüğünde börek hamuru açılır. Açılan hamura hazırlanan iç kıyma sürülerek hamur kapatılıp ay şeklinde kesilir. Kızgın ay çiçek yağında kızartılıp servis yapılır.