Çiğ Börek Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 13 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu



  1. Çiğ börek nasıl yapılır Çiğ börek yapılışı


    Çiğ Börek İçin Gerekli Malzemeler


    200 gram un
    250 gram kıyma
    1 baş soğan
    1 yumurta
    200 gram yağ
    Tuz
    Karabiber
    Kızartma için yağ
    1 Kaşık salça


    [​IMG]



    Böreğin Yapılışı


    500 gram unu hamur tahtasına eleyiniz.
    Yumurta ve tuzu koyup ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız.
    Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırıp ıslak bez altında 15 dakika dinlendirin.
    Her parçaya 10-15 cm çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatınız.
    Kızgın yağda kızartıp kağıt yayılmış tepsiye alınız.
    Servis tabağına dizip sıcak servis yapınız.

    Çiğ böreğin içinin yapılışı:

    Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız.
    Biraz sulandırılmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız.
    Ateşten alıp tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu serpin.