Çiğ Börek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 14 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. Çiğ Börek Nasıl yapılır Tarifi

    Çiğ Börek yapılışı tarif
    [​IMG]
    Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi

    Malzemeler:2 yumurta
    20-22 kahve fincanı un
    3,5 kahve fincanı su
    1/2 kahve fincanı sıvı yağ
    2 kahve fincanı sirke
    I paket kabartma tozu, tuz
    İçi için
    250 gr. kıyma (yağsız)
    I orta boy soğan
    I orta boy domates
    3-4 sivri biber
    1/2 demet maydanoz
    I kahve fincanı su
    tuz, karabiber
    1,5 su bardağı sıvı yağ

    Yapılışı:Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım. Özerlerine nemli bez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada kıymalı harcı hazırlayalım. Bir kapta kıymayı, küp doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi, doğranmış sivri biberleri, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve suyu karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların bir kenarlarına kıymalı harç yayıp diğer kenarlarını üzerine kapatalım. Hamur kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırarak kapatalım. Hamurları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak emici bir kâğıt üzerine alalım.
    Not: Çiğ börek fazla kızartılmaz. Yufka hafifçe renk alana dek kızartmak yeterlidir. Sulu bir iç kullanıldığı için hamur kenarlarını sıkça.yapıştırmak gereklidir.