Çiğ börek nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli Çiğ börek tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler :

    * 2,5 Su B. Söke Un
    1 Yumurta
    2 Çorba K. Yoğurt
    1 Çay K. Tuz
    1 Çay K. Karbonat
    Su
    * İç Harcı İçin:
    1 Soğan
    300 Gr. Kıyma
    Tuz
    Karabiber
    * Kızartmak İçin:
    Sıvıyağ

    Hazırlanışı

    Unu karıştırma kabına alın. Karbonatı ve tuzu serpin. Ortasına yumurtayı kırın. Yoğurdu ilave edin. Ortasından yoğurmaya başlayın. Kıvamına göre su ilave edin. Kulak memesi kıvamında hamuru elde ettikten sonra merdaneyle açın.Tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.

    Harcı için ince ince kıydığımız soğanları, kıymayı, tuzu ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. Yumuşak olması için biraz su ilave ederek karıştırın. İç harcı hamurların içine paylaştırın ve kenarlarını kapatın. Kızgın sıvıyağda hazırladığız börekleri kızartın.